fbpx

9Tram

9Tram

9Tram er en anonym gatekunstner fra Bergen. Etter å ha begynt med graffiti rundt årtusenskiftet, har han senere gått over til stensilkunst. Han har siden 2015 laget en rekke verk rundt om i Bergens gater og mange av motivene hans fanger opp noe av det man kanskje kan kalle typisk bergensk.

Et av verkene som har fanget publikums oppmerksomhet var verket «Hareinfluensa» som man kunne finne på vandring i Fjellveien. Bergens Tidende laget våren 2016 en sak om verket som den nye attraksjonen i Fjellveien og etterlyste informasjon om hvem kunstneren var. Etter tips fra leserne ble det dagen etter publisert en artikkel der 9Tram ble navngitt.

2 andre av hans verk som det har blitt laget sak om i avisen var hyllestene til Thorvald Stoltenberg som ble laget i Fjellveien på natten etter Stoltenbergs dødsfall sommeren 2018. Også Aftenposten hadde en utfyllende artikkel om verket.

Julen 2019 lagde 9Tram en ny piece for hver dag i adventstiden i sitt prosjekt Julekalender. Kunstverkene hans er tilgjengelige gjennom Bergensgalleriet.

9TramSkostredet

En av byens løse fugler av 9Tram finner man på oppdagelsesferd i Skostredet.

GassmaskeGutt

Et av 9Trams bidrag til “The Wall” i Fyllingsdalen

Bilde av 9tram sin hareinfluensa

Etter at dette verket til 9Tram kom opp i Fjellveien ble det laget nyhetssaker i avisene der leserne gjerne ville vite hvem som sto bakom.

9Tram - Kunstverk til salgs