fbpx

Bestillingsverk Klostergarasjen av Nemes

City escape av slava

Foto av Bergensgalleriet

Om verket

De 14 bildene til Nemes i oppgangen til Klostergarasjen er et bestillingsverk fra Bergen Parkering. Underveis i perioden med oppsetting av kunstverkene ble 2 av bildene stjålet. Etter at det ble sendt ut etterlysninger på nettet kom bildene heldigvis til rette igjen, men i ettertid har det ene bildet igjen blitt stjålet og er fortsatt ikke funnet.

Den permanente utstillingen hadde høytidelig åpning med ordfører Marte Mjøs Persen og kunstneren på plass for å gi taler.

Nemes | Kunstnerinformasjon

PlayYourHeart

Slava Nemes Matisic (f. 1981) er en Bosnisk-bergensk kunster med bakgrunn fra graffitimiljøet. Han er utdannet med bachelor i molekylær genetikk, men er i dag en etablert graffitikunstner. Slava er autodidakt og foretrekker å jobbe i storformat der han har utviklet en unik kontroll med sprayboks. Han er i dag blant Norges fremste graffitikunstnere.

Som mange unge i gatekunstmiljøet begynte han med tagging og graffiti, men da han som en del av «Good Vibes» kollektivet i begynnelsen av 2000 tallet , fikk møte den da ikke så kjente gatekunstneren Banksy, skjønte Slava at graffiti også kunne være kunst. I motsetning til de fleste andre som ville følge i Banksys fotspor og lage sjablonger valgte Slava å holde seg til graffiti hvor han har utviklet en egen teknikk med skyggelegging og trippel-exposures som er hans kjennetegn og som er kjent langt utenfor Norges grenser.

Slava har jobbet med graffiti i over 20 år og har sprayet sammen med store navn som australieneren SMUG ONE,  østeriske NYCHOS, norske CODEROCK med mer. Slava har laget kulisser for DNS, kommisjonsoppdrag for Scandic hoteller, PWC (Price Waterhouse Cooprs), Avinor Flesland, Bergen Kino, BergenParkering AS, utallige musikkfestivaler, Red Bull og har Kjell Inge Røkke og Kjell Magne Bondevik på kundelisten for sine kunstverk.

Bergensavisen artikkel

Tv 2 Reportasje