fbpx

Brobygging/portretter av RC, Solheim Alderspensjonat

Om verket

Utsmykningen på Solheim Alderspensjonat er en del av planen for å ruste opp området og skape et mer spennende og triveligere sted å være for alle med tilhold her. RC sier han er glad for å kunne gi litt tilbake til stedet han selv hadde oppveksten sin etter å ha kommet som flyktning til Norge.

Bakom portrettene ligger også en overordnet tanke om å bygge bro mellom generasjoner da han har valgt å portrettere en blanding av lokal ungdom og beboere på Solheim Alderspensjonat.

RC | Kunstnerinformasjon

RC Logo

RC er forkortelsen som Rodrigo Cortez bruker som sitt kunstneralibi i street-art verdenen. I likhet med flere andre av våre fremste lokale gatekunstnere kommer han opprinnelig fra Chile, men kom til Norge allerede tidlig på 80-tallet.  Han har kunstutdanning fra først Kunstskolen i Kabelvåg og deretter dro han til England og Northbrook Met College og studier i male-/tegnekunsten. Turen gikk så over dammen til The Big Apple og tegnestudier ved New York Academy. Har hatt soloutstillinger og er en veldig aktiv kunstner i Bergens gatekunstmiljø.

Var medlem av kunstnerkollektivet Bart og har vært deltagende i mange prosjekter og eventer til glede for alle som er glad i kunst. Rodrigo har et ekstra rom i hjertet sitt for dem som har litt ekstra utfordringer med å fungere innom rammene av et hektisk samfunns- og arbeidsliv. Den respekten og forståelsen han gjennom sitt arbeid med mennesker med utviklingshemninger har ervervet seg kommer ofte til uttrykk i kunsten hans.

RC har spilt en sentral rolle i flere av de største gatekunstprosjektene helt frem til dags dato og har det siste året blant annet vært med på Skur 14 prosjektet og «Know yourself» ved Bergen Rådhus.