fbpx

Dreams by Bliss, Bergen

Dreams by Bliss

Om verket

Her kan du se “Dreams” som er et verk i bakgården til Apollon og Reisefeber i Bergen.

Verket har hentet inspirasjon fra “Dark side of the moon” – det ikoniske albumet til Pink Floyd og knytter sammen Apollon Platebar med drømmer og – “Reisefeber”.

Bliss er en anonym gatekunstner fra Bergen

Her er Streetart Bergens tolkning av verket.

Dreams
… by BLISS
In the back yard of Apollon Platebar.

Dreaming, accompanied by rock n’ roll on vinyl, the trade mark of Apollon? May it be that she wonders what is on “The Dark side of the Moon”? Maybe her thoughts flies with the music … “Speak to Me” while I am “On the Run”. I hold my “Breathe”, while I watch the “Eclipse”, “The Great Gig in the Sky”. No “Money” can take it away. “Speak to Me” in “Any Colour You Like”. There is no “Brain Damage”, no “Us and Them”. It’s all on the Dark side of the Moon.

If u like to hang with the piece, it is free to enter into the back yard as you wish.

Posted by Øistein Jakobsen‎

Bliss | Kunstnerinformasjon

Bliss logo

Bliss er en anonym gatekunstner fra Bergen som har fått en veldig høy popularitet etter at kunstneren også begynte å utvikle verk ment for det offentlige rom. De fleste reproduksjonene av gateverkene på lerret og trykk har blitt utsolgt relativt hurtig. De fleste verkene er laget med en kombinasjon av teknikker med stensiler, spray på frihånd og pensel.

Med flere års bakgrunn som billedkunstner med hovedvekt på akrylmalerier har Bliss utviklet en signatur i bildene sine der tankefullheten og skjulte følelser ofte skinner igjennom i verkene. Et annet gjennomgangstema i en del av gateverkene er det politiske budskapet som også reflekterer at kunstneren ofte har engasjert seg i organisasjoner med ulike formål.

Bliss har deltatt ved flere av de siste årenes store gatekunstprosjekt i Bergen.

Sommeren 2019 var Bliss en av kunstnerene som var med på “TSRB2019 Gatekunst” SKUR 14 før “Tall Ship races”. Bliss var i 2020 med på prosjektet, “Know Yourself”. Et prosjekt i regi av Bergen Kommune og “Piece by Piece” hvor 11 gatekunstnere dekorerte gjerdet rundt rådhuset. I 2020 var Bliss også sammen med AFK og Nimi i  “Sak*en», et prosjekt til støtte for pressefrihet. Her malte Bliss verket “Press Freedom” som dessverre ble stjålet kun 24 t etter at den var montert.

Bliss sine verk kan sees flere steder i sentrum av Bergen, ved Carte Blanche på Verftet og på Laksevåg ved Holen Skole.