fbpx

“En samlende vegg” av RC

Om verket

“En samlende vegg” er tittelen på dette verket som forteller den triste historien om Oskar Müller som ble deportert til konsentrasjonsleir under andre verdenskrig og aldri mer skulle komme hjem igjen til Møhlenpris i Bergen. På bildet står han sammen med en av de lokale ungdommene på Møhlenpris i dag.

Verket understreker viktigheten av å huske historien vår slik at vi ikke gjentar den og er ment som en forbrødring over tid og religion.

RC | Kunstnerinformasjon

RC Logo

RC er forkortelsen som Rodrigo Cortez bruker som sitt kunstneralibi i street-art verdenen. I likhet med flere andre av våre fremste lokale gatekunstnere kommer han opprinnelig fra Chile, men kom til Norge allerede tidlig på 80-tallet.  Han har kunstutdanning fra først Kunstskolen i Kabelvåg og deretter dro han til England og Northbrook Met College og studier i male-/tegnekunsten. Turen gikk så over dammen til The Big Apple og tegnestudier ved New York Academy. Har hatt soloutstillinger og er en veldig aktiv kunstner i Bergens gatekunstmiljø.

Var medlem av kunstnerkollektivet Bart og har vært deltagende i mange prosjekter og eventer til glede for alle som er glad i kunst. Rodrigo har et ekstra rom i hjertet sitt for dem som har litt ekstra utfordringer med å fungere innom rammene av et hektisk samfunns- og arbeidsliv. Den respekten og forståelsen han gjennom sitt arbeid med mennesker med utviklingshemninger har ervervet seg kommer ofte til uttrykk i kunsten hans.

RC har spilt en sentral rolle i flere av de største gatekunstprosjektene helt frem til dags dato og har det siste året blant annet vært med på Skur 14 prosjektet og «Know yourself» ved Bergen Rådhus.