fbpx

Equilibrium by AFK

AFK sitt verk i vakre omgivelser i Musehagen UiB

Om verket

Rivningskulen i verket fra AFK har påskrevet formelen for det psykedeliske stoffet DMT. På grunn av stoffets egenskaper har det i mange kulturer blitt brukt i spirituelle sammenhenger. Ofte vil de som prøver DMT oppleve at den sjelelige opplevelsen man går i gjennom vil kunne føre til en bedre forståelse for det egoet man selv har bygget rundt seg og hva som er viktig og mindre viktig for ens eget liv. Av den grunn sies det å kunne føre til såkalt ego-død der betydningen av relasjoner til omgivelsene og det å være fullstendig tilstede i nået, oppleves som større enn status og materielle goder.

Presse

I dette intervjuet med studentavisen StudVest forteller AFK litt mer om verket og blir med studentavisen på en liten tur gjennom Bergens gater for å se på flere av hans verk.

Equilibrium by AFK

AFK | Kunstnerinformasjon

Assange

AFK er en anonym gatekunstner som er basert i Bergen, Norge.

Han er kjent for sine politisk inspirerte og samfunnskritiske stensil-pieces i og rundt Bergen sentrum. Kunsten hans ble først synlig i bybildet i Bergen i 2013. AFK har også operert i Italia, Spania, Storbritannia og Frankrike. Kunstverkene blir beskrevet som teknisk gode og han er kjent for sin produktivitet og artistiske kreativitet. AFK er en del av et større grafittimiljø i Bergen, og har blant annet stilt ut kunsten sin på Galleriet BART.

Navnet AFK var opprinnelig en referanse til internettsjargong-forkortelsen for «borte fra tastaturet» («away from keyboard»), men ble senere endret til å være initialene til psevdonymet «Alex F. Knudsen».

«Making a martyr – distraction by polarization» (2018) «Mens vi krangler med hverandre, mister vi av syne de hendelsene som førte oss hit. Hvor hadde vi vært om vi hadde diskutert årsakene til tvungen migrasjon fremfor å umenneskeliggjøre migrantene for å lette vår egen samvittighet? Hat kan ikke bekjempes med hat.»

«For å prøve å illustrere hva råkjøret mot Assange egentlig handler om og hva som står på spill for oss alle hvis vi lar USA kriminalisere varsling av menneskerettighetsbrudd.»
I påsken 2018 lagde han et av sine mest kontroversielle verk,  da han i Bergen visualiserte det politiske dramaet rundt justisminister Sylvi Listhaugs avgang, hvor verket fremstiller Listhaug som en korsfestet Jesus. To dager etter, natt til onsdag 4. april, ble verket overmalt av ukjente taggere.  Natt til torsdag 5. april ble verket fjernet, og fredag 6. april ble det kjent at et kunstnerkollektiv hadde tatt ned maleriet og rengjort det.