fbpx

Himmelfarten av Rip Streetart

Foto av Bergensgalleriet

Om verket

Himmelfarten (eller fiskedrager) er et stensilverk av Rip Streetart som er laget etter det kjente motivet som den bergenske fotografen Marcus Selmer i 1884 tok som en illustrasjon på den da avdøde bergenske fiskebæreren Hardi Felgenhauer Sinchelberg. Hardi var skredder, men hadde som ekstrajobb å bære tunge fisk fra fisketorget hjem til de fine hjem i byen. Mosaikken som henger på ytterveggen på legevakten i Bergen er fra en fabrikk i Southall utenfor London.

En amerikaner ved navn Scott kjøpte et postkort med motivet og begynte å bruke det som varemerke på selskapet sitt. Da han oppførte en ny fabrikk i England fikk han 2 italienske håndverkere til å lage mosaikken. Etter at fabrikken ble nedlagt fikk C.Rieber og C.Harris det kjente motivet hjem til Bergen.

Rip Streetart | Kunstnerinformasjon

Rip Streetart er en anonym gatekunstner som er mest kjent for stensilverk. Han har vært rundt i mange av byens gater i nattens mulm og mørke. Blant hans mest kjente verk er Dancer, Spanish Dancer som kan sees i Skur 11 og Banana Conspiracy som dessverre ble stjålet.

Han har vært aktiv siden 2015 og er fremdeles aktivt med i gatekunstmiljøet.