fbpx

Himmelfarten av Rip Streetart

Foto av Bergensgalleriet

Skostredet 5, 5017 Bergen, Norge
Distance: 0.45 km

Om verket

Himmelfarten (eller fiskedrager) er et stensilverk av Rip Streetart som er laget etter det kjente motivet som den bergenske fotografen Marcus Selmer i 1884 tok som en illustrasjon på den da avdøde bergenske fiskebæreren Hardi Felgenhauer Sinchelberg. Hardi var skredder, men hadde som ekstrajobb å bære tunge fisk fra fisketorget hjem til de fine hjem i byen. Mosaikken som henger på ytterveggen på legevakten i Bergen er fra en fabrikk i Southall utenfor London.

En amerikaner ved navn Scott kjøpte et postkort med motivet og begynte å bruke det som varemerke på selskapet sitt. Da han oppførte en ny fabrikk i England fikk han 2 italienske håndverkere til å lage mosaikken. Etter at fabrikken ble nedlagt fikk C.Rieber og C.Harris det kjente motivet hjem til Bergen.

Himmelfarten av Rip Streetart

Skostredet 5, 5017 Bergen, Norge
Distance: 0.45 km

Rip Streetart | Kunstnerinformasjon

Rip Streetart er en anonym gatekunstner som er mest kjent for stensilverk. Han har vært rundt i mange av byens gater i nattens mulm og mørke. Blant hans mest kjente verk er Dancer, Spanish Dancer som kan sees i Skur 11 og Banana Conspiracy som dessverre ble stjålet.

Han har vært aktiv siden 2015 og er fremdeles aktivt med i gatekunstmiljøet.