fbpx

Hyllest til Ari Behn by Tegson/Bisho/Rochihiro

60 kvadratmeter mural av Ari Behn

Foto av Bergensgalleriet

Om verket

Etter at nyheten om Ari Behns død ble kjent 2.juledag 2019 tok gatekunstnerne Tegson fra Bergen og de besøkende artistene Bisho og Rochihiro fra Sevilla i Spania inititiativ til å få laget en hyllest til Ari Behn. Den 60 kvadratmeter store muralen som portretterer Ari ble laget i romjulen 2019 på den ene bygningen til det gamle biltilsynet på Spelhaugen i Fyllingsdalen.

Artistene har fulgt med Ari Behns karriere som kunstner og har satt veldig pris på den fargeklatten han har vært for norsk kulturliv.

Tegson | Kunstnerinformasjon

60 kvadratmeter mural av Ari Behn

Den bergenske gatekunstneren Teg/Tegson er en av Bergens mest sentrale personer i gatekunstmiljøet. Han har vært initiativtaker til en lang rekke samarbeidsprosjekter med bortimot det som kan krype og gå av artister i Bergen og også med en lang rekke utenlandske artister.

Han er kjent for en helt egen stil som i tillegg til å stå godt på egne ben også er ypperlig til å lage spennende rammer omkring andre artisters verk.

Tegson eller bare Teg har bakgrunn fra graffiti-miljøet. Han startet med å lage graffiti på 2000-tallet. Veldedighetsprosjektet Gategaver var et prosjekt Teg startet opp i 2013 hvor han har fått med seg en rekke andre gateartister. Prosjektet har blitt gjentatt flere ganger, blant annet i Bergen i 2015 og i Stavanger, Oslo og Bergen i 2017/18. En rekke gatekunstnere har deltatt i prosjektet. Første gang Gategaver ble arrangert ble kunstverk gitt vekk til mennesker med dårlig råd til å kjøpe kunst selv.

Gategaver sto også i 2018 bak opprettelsen av det første gatekunst-stipendet i Norge. Vinneren av stipendet ble graffiti-artisten Serif.

Han er fortsatt aktiv både med egen kunst og med prosjektet Gategaver i mange forskjellige sammenhenger.

2 av de mest kjente verkene han har vært med på det siste året er «In remembrance» som var en hyllest til Ari Behn i samarbeid med Bisho og Rochihiro fra Sevilla og «Now it’s her turn» som var TV-aksjonen til støtte for organisasjonen CARE sitt arbeid for å bedre forholdene for kvinner i fattige land. Verket ble oppført på veggen til Bergen Kunsthall i Lars Hilles gate sammen med Yasja Ligtelijn, Bares og Norge 1927.

Bisho | Kunstnerinformasjon

60 kvadratmeter mural av Ari Behn

Bisho heter Manuel Bravo Guerrero og utgjør sammen med Rochihiro kunstnergruppen Artsowing ( https://www.artsowing.com/). Kunstnerne kommer fra Sevilla i Spania. I 2019 og 2020 var artistene på en 3 måneder lang rundtur i Norge, Sverige og Danmark.

Den bergenske gatekunstneren Tegson hjalp dem å finne prosjekter og plasser der de kunne få vist kunsten sin i Norge og sammen gjorde de «In remembrance» i romjulen 2019 som var en hyllest til Ari Behn.

Rochihiro | Kunstnerinformasjon

60 kvadratmeter mural av Ari Behn

Rochihiro heter Rocio Cruz Fernandez og sammen med Bisho utgjør han kunstnergruppen Artsowing (https://www.artsowing.com/).

Artsowing er basert i den spanske byen Sevilla. I 2019 og 2020 var artistene på en 3 måneder lang rundtur i Norge, Sverige og Danmark.

Den bergenske gatekunstneren Tegson hjalp dem å finne prosjekter og plasser der de kunne få vist kunsten sin i Norge og sammen gjorde de «In remembrance» i romjulen 2019 som var en hyllest til Ari Behn.