fbpx

Let’s ride this together av RC og Brosey

Foto av Bergensgalleriet

Om verket

“Let’s ride this together” er et nydelig samarbeidsprosjekt der RC og Brosey har ønsket å oppmuntre byens befolkning under den spesielle situasjonen med isolasjon på grunn av corona-viruset.

RC | Kunstnerinformasjon

RC Logo

RC er forkortelsen som Rodrigo Cortez bruker som sitt kunstneralibi i street-art verdenen. I likhet med flere andre av våre fremste lokale gatekunstnere kommer han opprinnelig fra Chile, men kom til Norge allerede tidlig på 80-tallet.  Han har kunstutdanning fra først Kunstskolen i Kabelvåg og deretter dro han til England og Northbrook Met College og studier i male-/tegnekunsten. Turen gikk så over dammen til The Big Apple og tegnestudier ved New York Academy. Har hatt soloutstillinger og er en veldig aktiv kunstner i Bergens gatekunstmiljø.

Var medlem av kunstnerkollektivet Bart og har vært deltagende i mange prosjekter og eventer til glede for alle som er glad i kunst. Rodrigo har et ekstra rom i hjertet sitt for dem som har litt ekstra utfordringer med å fungere innom rammene av et hektisk samfunns- og arbeidsliv. Den respekten og forståelsen han gjennom sitt arbeid med mennesker med utviklingshemninger har ervervet seg kommer ofte til uttrykk i kunsten hans.

RC har spilt en sentral rolle i flere av de største gatekunstprosjektene helt frem til dags dato og har det siste året blant annet vært med på Skur 14 prosjektet og «Know yourself» ved Bergen Rådhus.

Brosey | Kunstnerinformasjon

Brosey Rådhuset

Brosey eller Moron som han også kaller seg er en Graffiti og Street Artist født i Sidney Australia. Han flyttet til Bergen i 2018 og hans egentlige navn er Ambroise Albanese.   Brosey er mangfoldig i sine teknikker og prøver å utvikle noe nytt for hvert nye kunstverk.  I 2019 hadde han Workshop på Nuart festivalen i Stavanger Samme år holdt han undervisning i maling og farger for 20 elever ved Fauskanger Ungdomsskole Siden han flyttet til Bergen har han jobbet med prosjekter for lokale bedrifter, instruert gatekunstverksteder på flere skoler og vært en del av arrangementer som Nuart Festival Stavanger. ” I 2019 var han en av artistene på prosjektet “TSRB2019 Gatekunst” på SKUR 14. I 2020 var kunstneren med på et event, “Know yourself”. Et prosjekt i regi av Bergen Kommune og “Piece by Piece” Bergen.