fbpx

Plattformspill by kunstnerkollektivet Bart(M.u.M m/flere)

Plattformspill by kunstnerkollektivet Bart(M.u.M m/flere)

Foto av Google2019

Om verket

Veggmaleriet på bygningen til Teater Kebab i Sverres gate/Engen ble laget av 4 kunstnere fra kunstnerkollektivet Bart i 2014. Ideen var en hyllest til lekenheten og M.u.M, Anne Angelshaug, Barnslig og Gunvor samarbeidet om å lage et verk med utgangspunkt i et plattformspill. Veggen fikk også veldig positiv omtale i BT.

M.u.M | Kunstnerinformasjon

Et litt engstelig troll i veggen

M.u.M heter egentlig Mauricio Uribe Marques og kommer fra Chile. Han har Bergen som sin hjemby i sommerhalvåret og reiser som regel tilbake til Chile en periode om vinteren.

Han er utdannet grafisk designer og er kjent for sin glade fargebruk, fantasivesener og budskapet om kjærlighet og respekt for naturen. Han håper at kunsten hans kan være med på å påvirke mennesker til å velge en mer bærekraftig livsstil.

Enkelte av M.u.M’s muraler er helt klart blant de mest iøynefallende verkene som er laget i Bergen. Blant hans mest kjente verker i Bergen er «the Mother», «Daughter of nature», «Et troll i Bergen» og «Det syklende trollet” ved Domkirken som ble laget i anledning sykkel-VM i Bergen 2017. Dette er allikevel bare en liten del av hans produksjon og også mange bedrifter, institusjoner og privatpersoner har fått laget spesialbestilte kunstverk.

Kunstverkene hans kan også sees en rekke andre steder både innenlands og utenfor Norge. Av steder han har vært kan nevnes Riga, Reykjavik, Lofoten, Måløy, Berlin og flere steder i Chile.