fbpx

Stolen Child – AFK

Stolen Child AFK

Photo credit: Bosc d’Anjou

Om verket

Stolen Child, stencil work by AFK (fall 2014) on the wall of the Kronstads Distriktspsykiatriske senter, a psychiatric care facility in Bergen, Norway.

The artist provides an amusing note about the process in afkstreetart.com/stolen-child/

Come away, o human child!

To the waters and the wild

With a faery, hand in hand,

For the world’s more full of weeping

Than you can understand

W.B. Yeats

AFK | Kunstnerinformasjon

Assange

AFK er en anonym gatekunstner som er basert i Bergen, Norge.

Han er kjent for sine politisk inspirerte og samfunnskritiske stensil-pieces i og rundt Bergen sentrum. Kunsten hans ble først synlig i bybildet i Bergen i 2013. AFK har også operert i Italia, Spania, Storbritannia og Frankrike. Kunstverkene blir beskrevet som teknisk gode og han er kjent for sin produktivitet og artistiske kreativitet. AFK er en del av et større grafittimiljø i Bergen, og har blant annet stilt ut kunsten sin på Galleriet BART.

Navnet AFK var opprinnelig en referanse til internettsjargong-forkortelsen for «borte fra tastaturet» («away from keyboard»), men ble senere endret til å være initialene til psevdonymet «Alex F. Knudsen».

«Making a martyr – distraction by polarization» (2018) «Mens vi krangler med hverandre, mister vi av syne de hendelsene som førte oss hit. Hvor hadde vi vært om vi hadde diskutert årsakene til tvungen migrasjon fremfor å umenneskeliggjøre migrantene for å lette vår egen samvittighet? Hat kan ikke bekjempes med hat.»

«For å prøve å illustrere hva råkjøret mot Assange egentlig handler om og hva som står på spill for oss alle hvis vi lar USA kriminalisere varsling av menneskerettighetsbrudd.»
I påsken 2018 lagde han et av sine mest kontroversielle verk,  da han i Bergen visualiserte det politiske dramaet rundt justisminister Sylvi Listhaugs avgang, hvor verket fremstiller Listhaug som en korsfestet Jesus. To dager etter, natt til onsdag 4. april, ble verket overmalt av ukjente taggere.  Natt til torsdag 5. april ble verket fjernet, og fredag 6. april ble det kjent at et kunstnerkollektiv hadde tatt ned maleriet og rengjort det.