fbpx

The Mother by M.u.M

mural fra MuM ved Media City Bergen

Foto av Diego Delso

Om verket

The Mother er en massiv mural like ved Media City Bergen som er svært synlig for alle som reiser med Bybanen til Bergen sentrum. Verket er ment som en påminnelse om å velge bærekraftige løsninger og velge vekk produkter og tjenester fra profitthungrige selskaper som ødelegger naturen. Biene er et eksempel på et av de problemene en ser i økosystemet. På grunn av massiv bruk av sprøytemidler i landbrukssektoren er mange biebestander i  ferd med å dø ut og det får store følger for økosystemet da de er et av de viktigste leddene i planters pollinering.

M.u.M | Kunstnerinformasjon

Et litt engstelig troll i veggen

M.u.M heter egentlig Mauricio Uribe Marques og kommer fra Chile. Han har Bergen som sin hjemby i sommerhalvåret og reiser som regel tilbake til Chile en periode om vinteren.

Han er utdannet grafisk designer og er kjent for sin glade fargebruk, fantasivesener og budskapet om kjærlighet og respekt for naturen. Han håper at kunsten hans kan være med på å påvirke mennesker til å velge en mer bærekraftig livsstil.

Enkelte av M.u.M’s muraler er helt klart blant de mest iøynefallende verkene som er laget i Bergen. Blant hans mest kjente verker i Bergen er «the Mother», «Daughter of nature», «Et troll i Bergen» og «Det syklende trollet” ved Domkirken som ble laget i anledning sykkel-VM i Bergen 2017. Dette er allikevel bare en liten del av hans produksjon og også mange bedrifter, institusjoner og privatpersoner har fått laget spesialbestilte kunstverk.

Kunstverkene hans kan også sees en rekke andre steder både innenlands og utenfor Norge. Av steder han har vært kan nevnes Riga, Reykjavik, Lofoten, Måløy, Berlin og flere steder i Chile.