fbpx

Kunstnere

Bliss

Bliss kunstner

Bliss er en anonym gatekunstner fra Bergen

De nyeste verk er innenfor gatekunst men Bliss har de siste årene utstilt verk malt med pensel, palettkniv og natursvamp i akryl på lerret.

Bliss er en av gatekunstnerne som dekorerte skur 14 før Tall Ship Races i Bergen 2019. Verk av Bliss kan blant annet også sees i bakgården til Apollon og Reisefeber i bergen og Magic hotel Solheimsviken.

Remark

Queen gaia produkt

Remark er en anonym gatekunstner fra Bergen

Remark driver for det meste med gatekunst, men det hender at han gjør noen digitale verker også.

Remark startet i ungdomsårene med grafittikunst og etter mange års pause har han funnet tilbake til lidenskapen for kunsten.

Dolk

Dolk Girl With Teddy

Andreas Hamran Færø (født 1977 i Bergen), kjent under artistnavnet Dolk, er en norsk kunstner innen sjangeren street art. Motivene hans er ofte pop-kulturelle referanser satt inn i en humoristisk og kritisk kontekst. Færøs verker kan sees på vegger i byer som Bergen, Berlin, København, Barcelona, Oslo, Lisboa, Stockholm, Praha, Melbourne, New York og Tokyo.

Mito

Uskyldig

Mito er en selvlært kunstner oppvokst ute i havgapet på Sotra, og bor i dag i Bergen. Målet er å skape kunst som bringer frem positive følelser hos betrakteren, og inspirasjon får jeg blant annet av barn, dialekter, havet, naturen og poesi.

Mitos gicléetrykk kommer i et begrenset opplag, er signert og nummerert for hånd, og er trykket på kvalitetspapir fra Hahnemühle.

#MALC

Malc rævadilter
Når de respektive buekorpssjefer blåser sine korps på linje, dukker også rævadilterne opp og frem fra et hvert hushjørne i Bergen by.
#rævadilter til #malc har dukket opp på flere husvegger i Bergen og omegn.
#malc skapte #rævadilter for å vekke nysgjerrighet om #buekorps hos gutter og jenter.

AFK

AFK Gatekunst

AFK er en anonym gatekunstner basert i Bergen, Norge.

Han er kjent for sine politisk inspirerte og samfunnskritiske stensil-pieces i og rundt Bergen sentrum. Kunsten hans ble først synlig i bybildet i Bergen i 2013. AFK har også operert i Italia, Spania, Storbritannia og Frankrike.

Lise Artworks

Lise artwork

Lise er en bergensk maler, skulptør og gatekunstner som i sine verker ofte omformer og gjenskaper norsk mytologi i et moderne uttrykk. Hun kombinerer gjerne stensiler og frihåndsmaling enten verkene er laget som pasteups eller direkte på lokasjonen. Kunsten hennes kan finnes mange steder i og rundt Bergen sentrum i tillegg til enkelte verk på så ulike steder som Stord og London.

RC

RC

RC er forkortelsen som Rodrigo Cortez bruker som sitt kunstneralibi i street-art verdenen. I likhet med flere andre av våre fremste lokale gatekunstnere kommer han opprinnelig fra Chile, men kom til Norge allerede tidlig på 80-tallet. RC har spilt en sentral rolle i flere av de største gatekunstprosjektene helt frem til dags dato og har det siste året blant annet vært med på Skur 14 prosjektet og «Know yourself» ved Bergen Rådhus.

Slava Nemes

Childwood slava nemes

Slava Nemes Matisic (f. 1981) er en Bosnisk-bergensk kunster med bakgrunn fra graffitimiljøet. Han er utdannet med bachelor i molekylær genetikk, men er i dag en etablert graffitikunstner. Slava er autodidakt og foretrekker å jobbe i storformat der han har utviklet en unik kontroll med sprayboks.
Han er i dag blant Norges fremste graffitikunstnere.

Nimi

Last traveler

Nimi heter egentlig Naeem Searle og kommer opprinnelig fra Sør-Afrika og hadde størstedelen av oppveksten sin i London, England. Det var også stedet der han først startet med gatekunst. Han har siden slutten av 90-tallet hatt tilhold i Bergen og er en av de som har holdt på lengst med gatekunst i Bergen.

Barnslig

Barnslig
Barnslig er en gatekunstner fra Bergen.
Flere av hennes verk vil være på åpningen av Bergensgalleriet i gågaten 27.11.2019
Bio kommer

9tram

Tjuajente original

9Tram er en anonym gatekunstner fra Bergen. Etter å ha begynt med graffiti rundt årtusenskiftet, har han senere gått over til stensilkunst. Han har siden 2015 laget en rekke verk rundt om i Bergens gater og mange av motivene hans fanger opp noe av det man kanskje kan kalle typisk bergensk.