fbpx

Dish | Kunstnerinformasjon

Dish | Kunstnerinformasjon

Rita By Dish

Dish også kjent som Gurdish Haugsdal, er en illustratør, billedkunstner og designer født i 1979, og kommer opprinnelig fra London, men bor og jobber i Bergen. Hun har bachelorgrad i Arts in Visual Communication fra Middlesex University, og har over 14 års erfaring fra kunst- og designbransjen i London.

Dish personlige visjon for kunsten hennes er å “integrere den effektivt i et samfunn, dele ferdigheter og utvikle arbeid på en bærekraftig måte.”  Verkene hennes beskrivest som sjarmerende, vakre og feminine, med sterke og egenartet uttrykk. Gurdish sitt arbeid er synlig i gatebildet i Bergen i form av storformat veggmalerier i kaféer, studioer og butikkvinduer, og hun har bidratt til flere større utstillinger i og rundt Øst-London.  I 2019 arrangerte Gurdish workshops for barn på Ocean Festival og Bergen Biblioteket, og ser frem til å jobbe mer med ungdommen, og være vertskap for flere workshops.

Dish var også en av artistene som var med på “TSRB2019 Gatekunst” STREETART på Skur 14. Samme år var hun også med på et prosjekt for elevene ved Fridalen skole sammen med NIMI og RC I 2020 var hun en av kunstnerne i Piece by Piece sitt prosjekt “Know yourself”. Dish er meget aktiv kunstner idag.