fbpx

Tegson | Kunstnerinformasjon

Tegson | Kunstnerinformasjon

60 kvadratmeter mural av Ari Behn

Den bergenske gatekunstneren Teg/Tegson er en av Bergens mest sentrale personer i gatekunstmiljøet. Han har vært initiativtaker til en lang rekke samarbeidsprosjekter med bortimot det som kan krype og gå av artister i Bergen og også med en lang rekke utenlandske artister.

Han er kjent for en helt egen stil som i tillegg til å stå godt på egne ben også er ypperlig til å lage spennende rammer omkring andre artisters verk.

Tegson eller bare Teg har bakgrunn fra graffiti-miljøet. Han startet med å lage graffiti på 2000-tallet. Veldedighetsprosjektet Gategaver var et prosjekt Teg startet opp i 2013 hvor han har fått med seg en rekke andre gateartister. Prosjektet har blitt gjentatt flere ganger, blant annet i Bergen i 2015 og i Stavanger, Oslo og Bergen i 2017/18. En rekke gatekunstnere har deltatt i prosjektet. Første gang Gategaver ble arrangert ble kunstverk gitt vekk til mennesker med dårlig råd til å kjøpe kunst selv.

Gategaver sto også i 2018 bak opprettelsen av det første gatekunst-stipendet i Norge. Vinneren av stipendet ble graffiti-artisten Serif.

Han er fortsatt aktiv både med egen kunst og med prosjektet Gategaver i mange forskjellige sammenhenger.

2 av de mest kjente verkene han har vært med på det siste året er «In remembrance» som var en hyllest til Ari Behn i samarbeid med Bisho og Rochihiro fra Sevilla og «Now it’s her turn» som var TV-aksjonen til støtte for organisasjonen CARE sitt arbeid for å bedre forholdene for kvinner i fattige land. Verket ble oppført på veggen til Bergen Kunsthall i Lars Hilles gate sammen med Yasja Ligtelijn, Bares og Norge 1927.